Over ons

Stichting Interplast Holland

Stichting Interplast Holland heeft een visie om de gezondheidszorg te helpen verbeteren in lage-inkomenslanden waar kinderen en volwassenen met een lichamelijke handicap medische behandeling krijgen zodat ze fysiek, mentaal en sociaal volledig kunnen deelnemen aan hun gemeenschap. Onze missie is om de lokale gezondheidszorg te verbeteren, terwijl we gratis operaties uitvoeren en waar mogelijk, samen met de lokale chirurgen. Ons doel is om de lokale artsen en personeel te leren om in de toekomst medische zorg te kunnen geven zonder ons. Dit omvat objectieve maatregelen en onderzoek naar hoe we de impact van Interplast inschatten en hoe we samen nog succesvoller kunnen zijn. Onze visie is dat Interplast Holland echte samenwerkingsverbanden aangaat met andere ziekenhuizen en op een digitale manier adviseert en samenwerkt over medische problemen. Hiertoe behoren ook reguliere digitale bijeenkomsten. Bovendien is Interplast, om de gezondheidszorg te verbeteren, betrokken bij het organiseren van medische congressen en verstrekt beurzen om lokale artsen te helpen hun volledige potentieel te bereiken en de duurzame verandering te maken die nodig is om op lange termijn verandering en vooruitgang te brengen.

Interplast is een internationale organisatie die in 1969 in de Verenigde Staten ontstond. In 1990 werd Stichting Interplast Holland opgericht. In vele andere landen is Interplast inmiddels vertegenwoordigd. Interplast Holland is als stichting volledig onafhankelijk van haar zusterorganisaties.

Interplast Holland richt zich momenteel voornamelijk op Zanzibar, Burundi, Nigeria, Oeganda en sinds 2017 ook op Bangladesh. Naar deze landen vinden jaarlijks teamuitzendingen plaats.

Klik hier om onze jaarverslagen te bekijken.