Visie en missie

Visie en missie

Interplast Holland heeft een visie om de gezondheidszorg te helpen verbeteren in lage-inkomenslanden waar kinderen en volwassenen met een lichamelijke handicap medische behandeling krijgen zodat ze fysiek, mentaal en sociaal volledig kunnen deelnemen aan hun gemeenschap. Onze missie is om de lokale gezondheidszorg te verbeteren, terwijl we gratis operaties uitvoeren en waar mogelijk samen met de lokale chirurgen. Ons doel is om de lokale artsen en personeel te leren om in de toekomst medische zorg te kunnen geven zonder ons. Dit omvat objectieve maatregelen en onderzoek naar hoe we de impact van Interplast inschatten en hoe we samen nog succesvoller kunnen zijn. Onze visie is dat Interplast Holland echte samenwerkingsverbanden aangaat met andere ziekenhuizen en op een digitale manier adviseert en samenwerkt over medische problemen. Hiertoe behoren ook reguliere digitale bijeenkomsten. Bovendien is Interplast Holland, om de gezondheidszorg te verbeteren, betrokken bij het organiseren van medische congressen en verstrekt beurzen om lokale artsen te helpen hun volledige potentieel te bereiken en de duurzame verandering te maken die nodig is om op lange termijn verandering en vooruitgang te brengen.

Operaties

Onze patiëntjes behoren tot de armste bevolkingsgroepen. Zij hebben geen geld voor een operatie en in ontwikkelingslanden bestaan geen zorgverzekeraars. Interplast voert daarom alle operaties gratis uit. Niet alleen kinderen met brandwonden en lipspleten komen voor behandeling in aanmerking. Ook aangeboren afwijkingen van ogen, oren, handen, benen en genetalia vallen onder het Interplast programma.

Teams

Interplast teams worden alleen op verzoek ingezet. Aanvragen komen meestal van lokale ziekenhuizen, gezondheidsdiensten, universitaire instellingen of hulpverleningsorganisaties die al in het betreffende land werkzaam zijn.
Interplast maakt geen onderscheid in ras, geloof of politieke geaardheid. De aanvragen worden beoordeeld op de noodzaak van hulp, aard van de aandoeningen en de mogelijkheden ter plaatse.

Jaarlijks wordt een aantal teams van ervaren Nederlandse plastisch en reconstructief chirurgen, anesthesiologen en operatie- en anesthesieassistenten uitgezonden. De artsen en assistenten, die ter plekke worden bijgestaan door lokale artsen en verpleegkundigen, zetten zich hiervoor kosteloos tijdens hun vakanties in.

Samenwerking

Om duurzame resultaten te bereiken, wordt intensief samengewerkt met lokale ziekenhuizen, artsen, verpleegkundigen, universiteiten en hulporganisaties. Om de lokale ziekenhuizen zoveel mogelijk te ontlasten worden bijna alle materialen die nodig zijn voor circa 100 – 120 operaties meegenomen vanuit Nederland.

12003198_1206576276035820_8683040604496210788_n

Inpakken van de materialen en een beetje meer.