Zuid-Soedan

Zuid-Soedan (officieel de Republiek Zuid-Soedan) is een land in het noordoosten van Afrika. Het land bestaat sinds oktober 2015 uit 28 deelstaten in plaats van 10. Het grenst aan Soedan in het noorden, Ethiopie in het oosten, Kenia, Oeganda en Congo in het zuiden en de Centraal-Afrikaanse Republiek in het westen. Na een decennia durende burgeroorlog is het land sinds 9 juli 2011 onafhankelijk. Daarvoor was het een deel van Soedan. (Nu ook wel Noord-Soedan genoemd).

Interplast werd in juli 2015 door Arkangelo Ali Association (AAA) uitgenodigd voor een verkennende missie in Gordhim Hospital dat in het noordoosten van Zuid-Soedan ligt, vlakbij de stad Aweil. Dit contact kwam tot stand via ok-assistente en Interplast vrijwilliger sinds jaar en dag, Greta Hesseling.

De eerste missie van Interplast vond plaats in oktober 2015 en was succesvol voor de patiënten. Ook mede dankzij de goede nazorg van ons contact ter plaatse, de Duitse hoofdzuster Tatjana Gerber. Kijk hier om de verslagen van deze eerste missie te lezen.

 

Werkzaam sinds: 2015
Aantal teams: 1
Aantal patiënten: 49

Please follow and like us:
Zuid-Soedan