Zanzibar

Zanzibar is een eiland aan de oostkust van Afrika, dat deel uitmaakt van Tanzania, het nabijgelegen eiland Pemba wordt vaak gerekend als behorend bij Zanzibar.

Via plastisch chirurg, en Interplast vrijwilliger, Johan Klasens kon in 2008 contact gelegd worden met het Ministerie van Gezondheid in Zanzibar. Interplast werd uitgenodigd om te komen werken in het Mnazi Mmoja Hospital. Dankzij een uitstekende samenwerking met de toen nog op Zanzibar wonende en werkende Nederlandse arts Boudewijn Peters en een goede voorbereiding van met name Dr. Ramadhan, kon een eerste team begin 2009 uitgezonden worden.

Sindsdien werkt er ieder jaar een team op Zanzibar! Zoals in ieder Afrikaans land zien de teams ook op Zanzibar veel kinderen met brandwondcontracturen. Maar het meest opvallend hier zijn de vele jongens met urethrale fistels, veelal als complicatie na het ondeskundig uitvoeren van een circumcisie. Om deze reden gaat er altijd een heel specialistisch team naar Zanzibar met één plastisch chirurg en één kinderuroloog (uit de UK).

Klik hier voor de verslagen van de missies.

Werkzaam sinds: 2009
Aantal teams: 13
Aantal patiënten: 1046

 

 

Zanzibar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *