Tanzania

Tanzania (officieel the United Republic of Tanzania) is een land in Oost Afrika. Het land grenst aan Congo-Kinshasa, Rwanda en Burundi in het westen; Oeganda en Kenia in het noorden; en Mozambique, Malawi en Zambia in het zuiden. De hoofdstad is Dodoma, maar de grootste stad is Dar es Salaam. Binnen de republiek heeft Zanzibar een semiautonome status. De naam Tanzania is een samentrekking van de twee landen waaruit het voortgekomen is, Tanganyika en Zanzibar: Tan – Zan – ia.

Kagera is een regio in het noordwesten van Tanzania aan de zuidwestelijke oever van Lake Victoria. De regio is ruim 28.000 vierkante kilometer groot en de hoofdstad is Bukuba. De regio is genoemd naar de Kagera rivier die vanuit Rwanda in Lake Victoria uitmondt.

In 2014 werd Interplast door voorzitter Adri Tijman van Stichting de Vaste Burcht (the Mighty Fortress Foundation) uitgenodigd een programma te starten in de Kagera regio. Na een kort bezoek aan 2 ziekenhuizen in de regio eind 2015 vond begin 2016 een eerste verkennende missie plaats.

Nog niet alles was al even goed georganiseerd. Oorzaken en verbeterpunten kunt u, als u op onderstaande link klikt, lezen in het verslag over deze missie.

Verslag Interplast Tanzania maart 2016

In 2017 werkt een klein team van Interplast wederom in de Kagera regio. Deze keer werd alleen in het ziekenhuis in Bukoba geopereerd…Hieronder de link naar het verslag van deze missie.

Verslag Interplast Tanzania 2017

 

 

Tanzania