Guinee-Bissau

Guinee-Bissau is een klein West Afrikaanse land met een geschat aantal inwoners van 1.5 miljoen. Guinee-Bissau is een van de minst ontwikkelde landen ter wereld en behoort tot de armste.

De gemiddelde levensverwachting is 48 jaar. Het land leeft voornamelijk van de landbouw en is de laatste jaren een van de grootste export landen (nr.4) ter wereld geworden voor cashewnoten.
Sinds de eerste verkennende missie in 2008 bezoekt een team van Interplast Holland Guinee-Bissau ieder jaar. De missies worden ter plekke uitstekend voorbereid door het lokale team; Jan en Will van Maanen en Johannes Mooij.

De leefomstandigheden van de bevolking op het platteland zijn uiterst primitief en met name kinderen lopen door open kookvuurtjes vaak brandwonden op. De kennis (en de middelen) voor een juiste behandeling van brandwonden ontbreekt waardoor, als de kinderen het overleven, veel contracturen ontstaan. 

bwc kind gb 2016 bwc kind gb 2016 na

foto’s van de 2016 missie, jongen met ernstige brandwondcontractuur voor en na de operatie

Klik hier voor de verslagen van de missies.

In 2009 werd een documentaire gemaakt door Joris Kreugel over onder andere het werk van Interplast Holland in Guinee-Bissau. Deze kunt u hier bekijken.

Werkzaam sinds: 2008
Aantal teams: 10
Aantal patiënten: 675

 

 

Guinee-Bissau

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *