Werkzaam sinds: 2008
Aantal teams: 7
Aantal patiŽnten: 477

Guinee-Bissau is een klein West Afrikaanse land met een geschat aantal inwoners van 1.5 miljoen. Guinee-Bissau is een van de minst ontwikkelde landen ter wereld en behoort tot de armste.
De gemiddelde levensverwachting is 48 jaar. Het land leeft voornamelijk van de landbouw en is de laatste jaren het grootste export land ter wereld geworden voor cashewnoten.
Sinds de eerste verkennende missie in 2008 bezoekt een team van Interplast Holland Guinee-Bissau ieder jaar. De missies worden ter plekke uitstekend voorbereid door het lokale team; Jan en Will van Maanen en Johannes Mooij.

De leefomstandigheden van de bevolking op het platteland zijn uiterst primitief en met name kinderen lopen door open kookvuurtjes vaak brandwonden op. De kennis (en de middelen) voor een juiste behandeling van brandwonden ontbreekt waardoor, als de kinderen het overleven, veel contracturen ontstaan. Interplast Holland hoopt in samenwerking met het Ministerie van Gezondheid de komende jaren de zorg voor de brandwondpatiŽntjes te verbeteren.

In 2009 werd een documentaire gemaakt over onder andere het werk van Interplast Holland in Guinee-Bissau. Deze is op te vragen bij het kantoor van Interplast in leiden: 071 5210165

CBF Keurmerk
ANBI Keurmerk